Aurinkoista maaliskuun alkua. SideBySide -hanke etenee pikku hiljaa eteenpäin. Vuoden vaihteen jälkeen saatiin vihdoin Suomen tullista ulos Kimbilion turvakodin ja Morogoron hiippakunnan kyläyhteisön naisten valmistamat ensimmäiset järvikaislatuotteet. Ihan mutkitta tämäkään keissi ei mennyt. Elokuussa 2018 lähdettiin Eevi serkun kanssa kohti Morogoroa pitämään koulutusseminaaria naisille ja auttamaan tuotteiden pakkaamisessa konttiin, kohti Darin satamaan ja sieltä edelleen Suomeen.

Sydän pamppaillen saavuttiin pitkän matkan jälkeen Kimbilioon ja toiminnanjohtaja Ruth Mmari ohjasi meidät turvakodin yhteen huoneeseen, missä meitä odotti noin 800 erilaista järvikaislatuotetta taivaallisine tuoksuineen vastassa. WAU! Huudahdimme kuin yhdestä suusta! Siinä se oli, ensimmäinen tilaus SideBySidelle valmiina. Joka ikinen kori, matto, tarjotin, valaisin, laukku ym. pakattiin riemukkaana konttiin ja ihasteltiin sitä laatua ja kädentaitoa mikä näissä tuotteissa olikaan!

Tavoitteena olikin saada kontti Morogorosta kohti Dar Es Salamin satamaan ennenkö lähdettiin kotimaahan takaisin. Soiteltiin kaikki tarvittava tieto kontista yhtiölle, joka oli tulossa noutamaan turvakodilta kontin matkaan. Höps, se mihinkään lähtenyt, kontti oli myyty minulle liian vanhan mallisena nykyiseen lainsäädäntöön. Muutako, uus kuvio ja etsimään luotettavaa huolintayhtiötä, joka tulisi tyhjentämään rekkaan kontin ja viemään uuden malliseen konttiin tuotteet satamaan. Tämä onnistui kolmessa päivässä ja iloitsimme, että huikea fiilis lähteä Suomeen takasi, kun kontti on 5 viikon päästä Suomessa. Yes, yes!

Meni päivä, meni toinen, meni viikko, meni toinen, meni kuukausi, meni toinen ja kymmenien puhelujen ja sähköpostien jälkeen lokakuun 15 päivä Darin satamasta huolintayhtiö ilmoitti reippaan iloisesti, että SideBySiden kontti lähtee just tänään kohti Suomea ja näin ollen saatiin tammikuun puolivälissä kontillinen upeita tuotteita purettua satamasta ja tuotua vihdoin Lempäälään! Nyt mä niin ymmärrän, kun puhutaan Afrikan ajasta. Ekan kerran, kun menin Tansaniaan ihmettelin ääneen, miten paikalliset ihmiset kävelevät niin rauhallisesti ja iloisesti hymyillen, mihinkään ei oo kiire. Asiat tapahtuu omalla painollaan ja just silloin kun on tarkoituskin. Ei mitään turhaa stressiä siis asioista! Niin mäkin päätin!

Järjestämme Lempäälään Piippokeskukseen maaliskuun 15 pv. SideBySiden ensimmäisen kummitoimintaillan, jossa esittelemme uutta mahdollisuutta lähteä mukaan SideBySiden iloiseen ja inspiroivaan joukkoomme tekemään hyvää ja kahden kulttuurin välistä yhteistyötä, kaikkia tasavertaisesti hyödyttäen. Olisi ilo nähdä sinut joukossamme silloin! <3 Luvassa maukkaita tarinoita matkan varrelta, hyvää ruokaa ja afrikkalaisesta tunnelmasta vastaa Jakaranda-yhtye. Karibu!

Rakkaudella, Katja